Sinds 2022 zijn de deelnemers van het Nationaal Netwerk aan het ontdekken hoe brede welvaart vorm kan krijgen in de decentrale (beleids)praktijk. Dankzij inspirerende casussen, betrokken experts, gemotiveerde coördinatoren en energieke Communities zijn de eerste inzichten ondertussen opgedaan: tijd voor een tussenrapportage dus!

In dit online magazine Van perspectief naar praktijk nemen de vijf thematische Communities of Practice (CoP’s) je mee in hun zoektocht naar de toepassing van het brede welvaartsconcept. Welke uitdagingen komen ze tegen, welke ontdekkingen doen ze en hoe beantwoorden ze de ultieme vraag: #HoeDan?!

Naast de vondsten van onze ontdekkingsreizigers gaan Natalie Burgers (programmadirecteur Regio Deals, BZK) en Jantine Kriens (lid Raad voor leefomgeving en infrastructuur) met elkaar in gesprek over brede welvaart in de regio. En Hans Mommaas (voorzitter programmaberaad Nationaal Netwerk) reflecteert op de uitdagingen die ons nog te wachten staan.

Brede welvaart is werk-in-wording. Ben je nieuwsgierig hoe dat werk vordert, sla dan snel ons magazine open en ontdek wat we te vertellen hebben: