Op maandag 6 november 2023 organiseert de provincie Noord-Brabant in samenwerking met Tilburg University de dag ‘(Be)sturen op brede welvaart’. Bestuurders, ambtelijke trekkers en beleidsmakers zijn van harte uitgenodigd om op deze dag mee te denken en praten over het zetten van de volgende stap naar (be)sturen op brede welvaart.

Het gedachtegoed van brede welvaart wordt inmiddels breed omarmd. Desondanks roept de toepassing van een breed welvaartsperspectief in de nationale, regionale en lokale praktijk nog de nodige vragen op. Want hoe zorg je ervoor dat de grote transities van deze tijd bijdragen aan ieders brede welvaart? Wat vraagt dit van de onderlinge bestuurlijke samenwerking(en) en publiek leiderschap?

Programma

De dag bestaat uit een plenair ochtendgedeelte, een lunch en twee sessierondes in de middag. De ochtend gaat om 09:30 uur van start in de aula van Tilburg University. Na de opening door Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema, gedeputeerde Brede Welvaart Saskia Boelema en Rector magnificus van Tilburg University Wim van de Donk, volgen twee inspirerende keynotes van universiteitshoogleraar Brede Welvaart Kim Putters en hoogleraar Recht en Informatisering Corien Prins. Na de lunch kun je om 13:00 uur deelnemen aan diverse interessante sessies van het Programma Brede Welvaart van Tilburg University. Vanaf 15:00 uur is er een netwerkmoment onder het genot van een hapje en een drankje.

Je vindt het hele programma hier terug.

Subsessies

De subsessies bestaan uit twee rondes. Per ronde kan je kiezen uit zeven verschillende sessies, namelijk:

  1. Brede welvaart in actie: rapportage, beleid en financiering
  2. Brede welvaart in praktische besluitvorming bij het verduurzamen van wijken en bedrijventerreinen
  3. Werk maken van brede welvaart
  4. Gezondheid en welzijn als noodzakelijke voorwaarde voor brede welvaart
  5. Wet Toekomst Pensioenen: de impact van een nieuw pensioenstelsel
  6. De kunst van co-creëren
  7. Zero Hunger Lab: Brede Welvaart in internationaal perspectief

  In het aanmeldformulier kun je aangeven welke sessies je wilt bijwonen. Meer informatie over de subsessies vind je hier.

Reflectiekamers voor bestuurders

In de middag vindt – tegelijkertijd met de sessies – een tweetal reflectiekamers plaats. Alle Brabantse bestuurders hebben hierover een persoonlijke mail ontvangen met een aanmeldlink.

Voor wie?

De dag ‘(Be)sturen op brede welvaart’ is bedoeld voor bestuurders, ambtelijke trekkers en beleidsmakers.

Aanmelden

Aanmelden voor de dag ‘(Be)sturen op brede welvaart’ kan via dit aanmeldformulier. Je kunt ervoor kiezen om de hele dag aanwezig te zijn, alleen tijdens het ochtendgedeelte of alleen tijdens het middaggedeelte. Ken jij een bestuurder die deze dag ook niet mag missen? Voel je vrij om de aanmeldlink door te sturen.

‘(Be)sturen op brede welvaart’ is onderdeel van de Week van de Brede Welvaart ‘The next step’, een initiatief van de Provincie Noord-Brabant, Avans Hogeschool, Tilburg University, de Vereniging van Brabantse Gemeenten (VBG), VNO-NCW Brabant Zeeland en VNO-NCW. Benieuwd naar de invulling van de rest van de week? Klik hier voor meer info.

Locatie

Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg

Vragen?